6. 2. 2012.

Kiflice sa đumbirom



Gotovo je !
Ispekla sam kiflice sa đumbirom  za doručak !

Lepo miriše, krckavo  i privlačno !





 Ujutro uz zimski aromatični čaj, ili uz kapućino .. hm,mmm....ni smisliti ne mogu bolje .

Pravi  doručak !

Spemila sam  dve vrsta, sa ( domaćim ) džemon  od jabuka  zacinjenim  sa cimetom i  pomorandžom, i sa čokoladom.




A kako  se spema ?









Nije komplikovano  i  dok se peče  greje se i stan,   što je za ovo  zimsko doba vrlo korisno.
















Pravim  testo sa kvascem, znači  u mlakom slatkom mleku ( 1 dl ) otopimo kvasac, u  sredinu   brašna  pravimo  rupu, dodajemo  spreman kvasac, mešam testo tako sto dodam  još  malo soli, đumbir, jaja i ostatak mleka ,  kad  je testo već dobro,  ostavimo da odmara i da raste do duple zapremine .
Raširimo testo   na oko 1cm debljine, na radnom  stolu koji  prvo posut  sa šećerom. Iseckamo trake  oko 8 cm širine, koje  dalje sečemo  na oblike trougolova. U sredini   svakog trougla stavimo   džem i  lagano umotamo. I u zagrejano rerni  pečemo  oko 20-25 minuta .



Potrebno je  :





  •   Kvasac,
  • 2 dl mleka,
  • supena kašika   šećera ,
  • 500 g  brašna
  • đumbir
  • 2 jaja
  • 100 g šećera



  • džem od jabuka sa cimetom i pomorandžom
  • krem od čokolade











Možda daje i  ovaj specialni džem taj izvanredni   ukus,  ali  vrlo  dobro  deluje   u testu  đumbir  i to ni slučajno ne smete  izostaviti , bez toga  ove kiflice  nisu prave   kiflice sa đumbirom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp