Gotovo je !
Ispekla sam kiflice sa đumbirom za doručak !
Lepo miriše, krckavo i privlačno !
Ujutro uz zimski aromatični čaj, ili uz kapućino .. hm,mmm....ni smisliti ne mogu bolje .
Pravi doručak !
Spemila sam dve vrsta, sa ( domaćim ) džemon od jabuka zacinjenim sa cimetom i pomorandžom, i sa čokoladom.
A kako se spema ?
Nije komplikovano i dok se peče greje se i stan, što je za ovo zimsko doba vrlo korisno.
Pravim testo sa kvascem, znači u mlakom slatkom mleku ( 1 dl ) otopimo kvasac, u sredinu brašna pravimo rupu, dodajemo spreman kvasac, mešam testo tako sto dodam još malo soli, đumbir, jaja i ostatak mleka , kad je testo već dobro, ostavimo da odmara i da raste do duple zapremine .
Raširimo testo na oko 1cm debljine, na radnom stolu koji prvo posut sa šećerom. Iseckamo trake oko 8 cm širine, koje dalje sečemo na oblike trougolova. U sredini svakog trougla stavimo džem i lagano umotamo. I u zagrejano rerni pečemo oko 20-25 minuta .
Potrebno je :
- džem od jabuka sa cimetom i pomorandžom
- krem od čokolade
Možda daje i ovaj specialni džem taj izvanredni ukus, ali vrlo dobro deluje u testu đumbir i to ni slučajno ne smete izostaviti , bez toga ove kiflice nisu prave kiflice sa đumbirom.
Нема коментара:
Постави коментар