Stiglo je proleće i u mojoj kuhinji, pojavilo se sveže prolećno povrće kao spanać od kojeg prave brda na pijacama , sada od ovoga moram dan za danom iznova da pravim "nešto"
U ovoj formi se spanać još nikada nije pojavio kod nas
Spanać rolada sa svežim sirom i jagoda-džemom sa crnim vinom
Listove spanaća oprezno operemo i obarimo ih samo nekoliko minuta, u međuvremenu odvojimo jaje i umutimo belanca sa malo soli, a žumnce sa senfom i muskat orahom. Umešamo krem od žumanaca sa sitno iseckanin malo ohlađenim spanaćom, potom oprezno dodamo i penu od belanca .
Rernu zagrejemo na 200 stepeni.
Testo namažemo na papir za pečenje i stavimo u rernu 20 minuta. Kada je gotovo oprezno skinemo papir za pečenje i umotamo tako što u sredinu stavimo svežeg mladog sira . Tako umotanu roladu ostavimo 5 minuta u isključenoj reni da se malo utopli sir i sečemo malo ukoso.
.
Danšnji džem od jagoda pravila sam sa nekoliko kapi crnog vinom.
U ovoj formi se spanać još nikada nije pojavio kod nas
Spanać rolada sa svežim sirom i jagoda-džemom sa crnim vinom
Listove spanaća oprezno operemo i obarimo ih samo nekoliko minuta, u međuvremenu odvojimo jaje i umutimo belanca sa malo soli, a žumnce sa senfom i muskat orahom. Umešamo krem od žumanaca sa sitno iseckanin malo ohlađenim spanaćom, potom oprezno dodamo i penu od belanca .
Rernu zagrejemo na 200 stepeni.
Testo namažemo na papir za pečenje i stavimo u rernu 20 minuta. Kada je gotovo oprezno skinemo papir za pečenje i umotamo tako što u sredinu stavimo svežeg mladog sira . Tako umotanu roladu ostavimo 5 minuta u isključenoj reni da se malo utopli sir i sečemo malo ukoso.
.
Danšnji džem od jagoda pravila sam sa nekoliko kapi crnog vinom.
i hladna rolada je odlična što je i dokazano na prvoj ovogodišnjoj večeri u bašti. |
Нема коментара:
Постави коментар