03.08.2017.

Krastavac na suncu

krastavac  na suncu





krastavac  na suncu








trebao nekoliko dana dokad sazreli na suncu krastavac


Izvanredno u  ovim tropskim vrućinama  ! Već tri i porcije su prošle ovog leta , a još nam nije dosadilo. Služe se ohlađeni uz glavno jelo  i imaju fenomenalni osvežavajući ukus. 

krastavac  na suncu




Jednostavan za spremanje i već posle tri dana po ovim vrućinama se može jesti. 





krastavac  na suncu




krastavac  na suncu




Kupite/uberite  male i zdrave  krastavce, operite ih, odsečite oba vrha,  konrolišite da nisu gorki  i sa strane nožem napravite četri reza .  Uzmite veću potpuno čistu teglu(e) i stavite na dno  dva parčeta(kriške) hleba (sa kvascom) mirodija, glavicu belog luka, zatim stavite krastavce unutra u teglu i na kraj gore  mirođiju i opet  hleb. Prokuvanu i ohlađenu vodu posolite i posipate skoro do vrha 2-3 prst neka ostane (zbog vrenja povećava se zapremina). Pokrijte nekim tanjirićem  i ostavite na  prozor. Važno je da bude lepo toplo vreme. Dobar krastavac na suncu je žutkast i ima  prijatan miris. Posle oko 3 dana već možete izbaciti hleb, izvaditi i isprati krastavce, staviti ih  u čistu činiju, i preliti ih proceđenim sokom iz tegle . 



Čuvajte na hladnom . Ne traje dugo , rok mu je  nekoliko dana,  ali ne brinite nestani pre, garantovano. Služite  kao salata, ili kao prilog 




1,1 kg krastavac
1-2  beli luk ( 5 g)
so
 veza mirodija
hleb ( 60 g)
voda







krastavac  na suncu












Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp