16. 4. 2014.

Pesto od sremuša

Proleće je , sezona  sremuša .



Kada čujemo reč pesto to nas odmah asocira na bosiljak,  tako je, od bosiljka spremamo  tu "sos".
Ali sada je  proleće, sezona  sremuša .

 Zašto  ne bi  menjali  bosiljak sa ovim  ukusnim i zdravim  zeljem?

Pesto od sremuša

Sremuš miriše kao beli luk, njegovi listovi liče na listove zvončića, ali ako uzmemo i malo potrljamo izmedju dva prsta odmah se razlikuje.

Zašto je  dobar?

Pojačava apetit, pojačava gastro funkcije organizma, smanjuje pritisak i  količinu masnoće u organizmua, ima puno C vitamina i zbog toga  pojačava imunitet.
Prava energetska bomba, osvežava i jača organizam.



Za pesto trebo izmiksati sremuš,  rendani parmezan, badem sa maslinovom uljom i nekoliko kapi limuna.
                                             







Koristimo za testu, za salatu kao preliv,biće vrlo specifično i  ukusna prolećni naše  trpezarija  sa sremuš.
Probajte!!!




















































Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp