26. 5. 2011.

Spanać rolada sa svežim sirom i jagoda-džemom sa crnim vinom

Stiglo je proleće i u mojoj kuhinji, pojavilo se sveže  prolećno povrće  kao spanać  od kojeg prave  brda na pijacama ,  sada od ovoga moram dan za danom iznova da pravim "nešto"

U ovoj formi se spanać još nikada   nije pojavio kod nas




Spanać rolada sa svežim sirom i jagoda-džemom sa crnim vinom



Listove spanaća oprezno operemo i obarimo ih samo nekoliko minuta, u međuvremenu  odvojimo jaje i umutimo  belanca sa malo soli, a žumnce sa senfom i  muskat orahom. Umešamo  krem od žumanaca sa sitno iseckanin malo ohlađenim spanaćom,  potom  oprezno dodamo i penu od belanca .

Rernu  zagrejemo  na 200 stepeni.


Testo  namažemo na papir za pečenje i stavimo u rernu  20 minuta. Kada je  gotovo oprezno skinemo papir za pečenje i umotamo tako što u sredinu stavimo svežeg mladog sira . Tako umotanu roladu  ostavimo 5 minuta u isključenoj reni  da se malo utopli sir i sečemo malo ukoso.
.
Danšnji džem od jagoda pravila sam sa nekoliko kapi crnog vinom.



i hladna rolada  je  odlična što je i dokazano na prvoj ovogodišnjoj večeri u bašti.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp