16. 12. 2010.

stollen sa sirom

Stollen je čuveni božićni kolač, najviše je popularan  u Nemačkoj. Ovo je  vrsta  sa  sitnim sirom .



koristimo:
500 gr brašna
100 gr skroba
1 prašak za pecivo
soli među dva prsta
100gr šećera
vanilin šećer
3 jaja
200 gr suvog grožđa
300 gr sitnog sira
50 gr  kandirane kore od limuna, iseckane na kocke
250 gr hladnog putera
1 kora od limuna (rendana)
rum ---- koliko primi šećer (1-2 cl )
125 gr šećera u prahu






 Brašno, skrob, prašak za pecivo, vanilin šecer  i so umešamo, dodamo kandiranu koru od limuna, jaja, suvo grožđe, rendanu koru  od limuna, puter i sitni sir. Mesimo testo, napravimo krug, podelimo na dva dela, jedan veći i jedan manji u pravougonoj formi.Veći  pravougaonik stavimo dole na njega manji  i sa papirom za pečenje pripremljenu tepsiju, stavimo u vruću ( 200 stepeni) rernu sat vremena.

Kad se ohladi  premažemo sa rumom umešanim šećerom u prahu.

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails

Stamp