7. 10. 2010.

med

Bio je sajam meda  prvog vikenda oktobra, kao svake godine na Tašmajdanu  pred crkve  Sv. Marka.





Poslednjih godina u ovom  periodu nismo bili u Beoradu, zato smo popustili ovaj događaj nekoliko puta, ali ove godine ponovo smo prošetali i mogu da zaključim ništa se nije promenilo.
Dolaze i dalje sa planina i ostalih mesta  Srbije  pčelari sa raznim vrstama meda, mnogo vrsta diploma i  uspeha na razlicitim sajmovima su garancija  kvaliteta.


Skoro na svim štandovima u ponudi je bio bagremov, lipov i livadski med, šumskog već nije bilo svuda, na nekoliko  mesta bio  je i kestenov i suncokretov med, a  našli smo beli bosiljak, žalfiju,"divlji duvan"porekla pored granici, da ovo je  specialno madarsko vrsta  -hungaricum-, i pčele lete  slobodno i preko granice



























Specialni medovi su bili  mnogobrojni, mi smo  na kraju se odlučili i kupili sa šipkom, sa susamom i bronhi med. Ali mogli bi još uzeti  svašta, ponuda je  bila bogata, i raznih krema i medovača  bilo je  pored meda.
Da je  med  zdrava hrana i kako deluje na organizam  svi znamo, da ga možemo koristiti kao lek i preventivno isto, što med voli i meda ....













.......................









Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp