31.10.2010.

happy haloween

Volela bi ako bi  u našoj tepezariji  postojala takva mogućnost za serviranje, ali za sada još učim...,i treniram  "od  vajara povrća"

možda uskoro ...

a sada  bundeva na drugi nacin,  - u hlebu  -

hleb sa bundevom i pomorandžom 

....to je naš  najpikantniji hleb, koji se tako dobro slaže sa pečenjem , ali dobro "ide" i sa raznim vrstama sira .





U mlako slatko mleko otopim  kvasac, stavim u brasno, a u međuvremenu  ispečem bundevu dok kvasac radi .Mesim testo sa slonom vodom i dodam pečenu bundevu i kore od pomorandže ( oprezno oprano, sa vrelom vodom isprano i par minuta ostavljenoj u toploj vodi ). Testo ostavim da raste , formiram hleb i  na vrhu  očišćene  semenke od bundeve  stavim i  pečem u  parnoj rerni  na 200 stepeni oko sat vremena.

 600 gr brasna za hleb


1/2 kvasca

200 gr bundeve
1 kora od pomorandže
so
voda
šećer , 1 dl mleka

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp