Pece se za 12 minuta a manje od 20 minuta moze se pomesati testu .
Ostate kuci i spremate nesto za vas, kao keks sa dumbirom.
Sastojci :
- 200g brasno
- kafena kasiljka sodabikarbona
- 2 kafena kasiljka prasek za pecivo
- 100g secera
- 100g puttera
- 6 supena kasiljka meda
- 2 jaja
- 2 kafena kasiljka mlevono dumbir
- kafena kasiljka mleveni cimet
- prsovat mleveni biber
- prsovat mleveni karanfilic
Mogla bi da pisem pomesamo sve izpecem, ali idemao po lako korak po korak .
Za pocetak pomesamo zacini, mleveni dumbir sa karanfilicem , biberom , cimetom, posle ovo sve dodajemo kod brasno, dodajemo i sodabikarbona, prasek za pecivo, secer i pomesamo svi suvih elementi.
Sada sleduje jaja, mekan putter ( izvadimo u vreme iz fridire!) i sa rukom dobra pomesamo, posle dodajemo i meda i dalje mesamo to je sve.
Usput zagrejemo rerno na 190 stepeni .
Od testo napravimo kuglice, ovih kuhlice namestimo na pleh koji pokrili smo sa papirom za pecenje. Pazite nemoj pre blizu stavite kuglice jer oni ce da rastiti.
Kad svi kuglice vec na plehu malo ih pritisnemo, oblikujemo i na 12 minuta stavimo u rerni.
Preporuka da ostavite u plehu dok ohlade kad ste izvadil pecenu kolacici.
Dugo moze da cuvati ako stavite ih u metalnu kutiju ali iskreno kazem ko dnas brzu su nestali.
Dumbir jako zravo zacin preporucim redovno konzumirati .
Pojaca immunni sistem , dobra sluzi i u zimski period za vreme predhlada, smiruje zeludac pomaze za varenje,smanuje infekcije i muka sto bi samo nekoliko stvar kazem kako deluje.
Ja sam pokusala i posadim
Prijatno! Pridružite se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a ako se želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu.
Нема коментара:
Постави коментар