26. 3. 2020.

Keks sa dumbirom

Veoma lagano se sprema  i vec za  pola sata  mirise  u kuhinju  ove keks.




Pece se za 12 minuta  a  manje  od 20 minuta moze se  pomesati  testu .
 Ostate kuci   i spremate  nesto za vas,  kao  keks  sa dumbirom.





Sastojci :



  • 200g  brasno
  • kafena kasiljka  sodabikarbona
  • 2 kafena kasiljka prasek za pecivo
  • 100g secera
  • 100g puttera
  • 6 supena kasiljka  meda
  • 2 jaja
  • 2 kafena kasiljka   mlevono dumbir
  • kafena kasiljka  mleveni cimet
  • prsovat  mleveni biber
  • prsovat mleveni  karanfilic






Mogla bi da pisem  pomesamo  sve izpecem,  ali idemao  po lako  korak po korak .
 Za pocetak  pomesamo  zacini, mleveni dumbir sa karanfilicem ,  biberom , cimetom, posle ovo sve dodajemo  kod brasno,   dodajemo i  sodabikarbona,  prasek za pecivo, secer i pomesamo svi suvih  elementi.
Sada sleduje  jaja, mekan putter  ( izvadimo u vreme iz fridire!) i  sa rukom  dobra pomesamo, posle dodajemo i  meda i dalje mesamo to je sve.
Usput  zagrejemo   rerno na 190 stepeni .
Od testo napravimo  kuglice,  ovih kuhlice  namestimo na pleh koji pokrili smo sa papirom za pecenje. Pazite nemoj  pre blizu stavite kuglice jer oni ce da rastiti.
Kad svi kuglice vec  na  plehu malo ih pritisnemo, oblikujemo i na 12 minuta  stavimo  u rerni.
Preporuka da  ostavite  u plehu  dok ohlade kad ste izvadil pecenu kolacici.
Dugo moze da cuvati ako stavite  ih  u metalnu kutiju ali iskreno kazem ko dnas brzu su nestali.

Dumbir jako zravo zacin  preporucim redovno konzumirati .
Pojaca immunni sistem , dobra sluzi   i  u zimski period  za vreme predhlada, smiruje  zeludac pomaze za varenje,smanuje  infekcije i muka sto bi samo nekoliko   stvar kazem kako deluje.
Ja sam pokusala i  posadim












Prijatno! Pridružite se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a ako se želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp