25.06.2015.

Knedle sa kajsijama

Lagano testo  sa sitnim sirom, napunjeno sa kajsijom  je pravi delikates.
Vreme spremanje oko  1 sat.










Sastojci :
  • 15-20  kajsija
  • 15-20  kocki  šećera
cimet
  • 200 g      brašna
  • 1 jaje
  • 450 g      sitnog sira
  • Morska  so
  • Rendana kora od limuna
  •  250 g prezli
  • 150 g      maslaca



Brašno sipamo na radnu površinu u sredinu pravimo malo rupu i tu stavimo jaje, so, rendanu kore od limuna, sitni sir i maslac. Sa rukom  mesimo dok ne dobijemo  glatko testo. Napravimo loptu od testa i   pokrijemo ( može i u foliju) stavimo da odmara na hladnom mesto.
Posle  raširimo  na 1 cm debljine, sečemo na kvadrate 7x7 cm. Odvajemo od kostice kajsije i  u svaku  stavimo po jednu kocku šećera   i kafenog kasilke cimeta ( mokka). Na svaki kvadrat stavimo po jednu tako punjenu kajsiju. Sada uzmemo 4 ćoška  kvadratnog testa  a pokrijemo kajsiju  sa testom , stavimo  u šaku  i sa rukama    u krug napravimo loptice ( okrugle knedle).
Kad su sve    napravili stavimo vodu sa malo soli    u dubokoj  šerpi  da provri, kad provri  prokuvamo  knedle. Kad se popnu do vrha vode  već su kuvane  .
Usput ,u širokoj šerpi ili tiganju, popržimo na maslacu  prezle dok ne porumene .  
Knedle iscedimo i  odmah stavimo u  poprženu prezlu,  malo ih povrtimo sa  svih strana dok ne budu potpuno pokrivene sa prezlom .
 Uz serviranje nudimo i šećer u prahu pomešan   sa cimetom .
Ako želite isprobati nešto novo   zamenite  prezle sa kokosom,  bice pravo iznadenje ta kombinacije  ukusa.

.



Related Posts with Thumbnails

Stamp