25. 6. 2015.

Knedle sa kajsijama

Lagano testo  sa sitnim sirom, napunjeno sa kajsijom  je pravi delikates.
Vreme spremanje oko  1 sat.

knedle sa kajsijama









Sastojci :


  • 15-20  kajsija
    barack
  • 15-20  kocki  šećera
cimet
  • 200 g      brašna
  • 1 jaje
  • 450 g      sitnog sira
  • Morska  so
  • Rendana kora od limuna
  •  250 g prezli
  • 150 g      maslaca









Brašno sipamo na radnu površinu u sredinu pravimo malo rupu i tu stavimo jaje, so, rendanu kore od limuna, sitni sir i maslac. Sa rukom  mesimo dok ne dobijemo  glatko testo. Napravimo loptu od testa i pokrijemo ( može i u foliju) stavimo da odmara na hladnom mesto.
Posle  raširimo  na 1 cm debljine, sečemo na kvadrate 7x7 cm. Odvajemo od kostice kajsije i  u svaku  stavimo po jednu kocku šećera i kafenog kasilke cimeta ( mokka). Na svaki kvadrat stavimo po jednu tako punjenu kajsiju. Sada uzmemo 4 ćoška  kvadratnog testa  a pokrijemo kajsiju  sa testom , stavimo  u šaku  i sa rukama    u krug napravimo loptice ( okrugle knedle).
Kad su sve  napravili stavimo vodu sa malo soli  u dubokoj  šerpi  da provri, kad provri  prokuvamo  knedle. Kad se popnu do vrha vode  već su kuvane .


knedle sa kajsijama
Usput u širokoj šerpi ili tiganju, popržimo na maslacu  prezle dok ne porumene .  
Knedle iscedimo i  odmah stavimo u  poprženu prezlu,  malo ih povrtimo sa  svih strana dok ne budu potpuno pokrivene sa prezlom .
 Uz serviranje nudimo i šećer u prahu pomešan   sa cimetom .


knedle  sa kajsijama

Ako želite isprobati nešto novo   zamenite  prezle sa kokosom, bademom,  bice pravo iznadenje ta kombinacije  ukusa.







 Prijatno!

Pridružite  se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a  ako želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu!


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp