8. 3. 2015.

Panna cotta sa pomorandžom

Fenomenalno lagan, desert.
Originalni specialitet   iz Italije,  što se lako može zaključiti i po imenu.

Panna Cotta


Pravi se brzo, samo treba da sačekamo dok se želatin stegne.

Obicno  se jede  sa šumskim voćem, ali  postoje  još mnogobrojne varijante.
Ja lično volim  i  začiniti  sa vaniliom, sa lavandom,.......  samo fantazija je granica čime bi mogli obogatiti  ukus.









Potrebno je :


  • 4 dl slatke pavlake
  • 4  lista   želatina 
  • 1 štapić vanile
  • 1 kašika  kandirane kore od  pomorandže
  • i sveže pomorandže za dekoraciju.






Slatku povlaku zagrejemo,  ali ne dopuštamo da provri. Dovoljno je  ako je toliko topla da možete  izdžati ako sipate kap  na ruku.
U međuvremenu stavite  želatin u hladnu vodu i kad omekša iscedite.
Taj želatin pomešamo    sa  toplom   pavlakom  , iz vanile izvadimo  unutrasnji deo i takođe  umešamo  u pavlaku i  na krajudodamo  kandirane kore od pomoranže.
Sipamo  u kalup,   stavimo  do stegne (otvrdne) i  ohladimo .
Kod serviranja   dekoriramo sa  svežim pomorandžama.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp