Da li Vi dovoljno često jedete ribu ?
Mi smo odlucili da jednom nedeljno spemamo jelo sa ribom .
Taj dan je nama obicno subota, tada uspevamo da organizujemo da porodica zajedno ruča i da niko ne zakasni za ribu, inače bi žalio, zato što mi volimo ribu (i mačke slave taj dan!).
Dok traje lepo vreme uživamo u dvoristu i ponekad i goste zovemo na ribu, tako se i desilo kada smo mi prvi put spremali ovaj specijalitet.
Riblju pijacu u Zemunu smo skoro otkrili negde u proleće kupili smo prvi put ribu tamo i od tada mis mo stalne mušterije i tamo se redovno vraćamo .
Često uzimamo smuđa ( lepa uspomena na period iz naše vikendnice pored Dunava , nekoliko stotina km-ra na severu, kad su moji roditelji bili ribolovci). Primetila sam moj suprug gleda tu ribu koju smo nazvali bela riba i prica o tome, da je nekad u mladosti na vašaru u Grockoj jeo takvu ribu , seća se da je bila ukusna i želeo bi ponovo da proba, ali ima puno kostiju. Nismo odmah rešili da uzmemo, ali jedom smo se ipak odlučili .
i ..... sprema se bela riba na ćumuru u našem dvorištu....
Osolila sam posle pranje očišćenu ribu i duboka sam ih rezala na nekoliko mesta .
Posle sam spremila panada , od brašna i mlevene crvene paprike u to sam uvaljala svaku ribu, ali višak sam obrisala oprezno da ne bi izgorelo u pečenju.
Ostalo vise nije bio moj posao, paljenje roštilja i pečenje je muški deo .
Tako kako je bila rezana i uspelo je da se fino ispeče , nismo ni primeteli da ima preterano puno kostiju.
Vrlo ukusno, moja preporuka da probate dok još ima lepog vremena za roštilj.
Prijatno !
Mi smo odlucili da jednom nedeljno spemamo jelo sa ribom .
Taj dan je nama obicno subota, tada uspevamo da organizujemo da porodica zajedno ruča i da niko ne zakasni za ribu, inače bi žalio, zato što mi volimo ribu (i mačke slave taj dan!).
Dok traje lepo vreme uživamo u dvoristu i ponekad i goste zovemo na ribu, tako se i desilo kada smo mi prvi put spremali ovaj specijalitet.
Riblju pijacu u Zemunu smo skoro otkrili negde u proleće kupili smo prvi put ribu tamo i od tada mis mo stalne mušterije i tamo se redovno vraćamo .
Često uzimamo smuđa ( lepa uspomena na period iz naše vikendnice pored Dunava , nekoliko stotina km-ra na severu, kad su moji roditelji bili ribolovci). Primetila sam moj suprug gleda tu ribu koju smo nazvali bela riba i prica o tome, da je nekad u mladosti na vašaru u Grockoj jeo takvu ribu , seća se da je bila ukusna i želeo bi ponovo da proba, ali ima puno kostiju. Nismo odmah rešili da uzmemo, ali jedom smo se ipak odlučili .
i ..... sprema se bela riba na ćumuru u našem dvorištu....
Osolila sam posle pranje očišćenu ribu i duboka sam ih rezala na nekoliko mesta .
Posle sam spremila panada , od brašna i mlevene crvene paprike u to sam uvaljala svaku ribu, ali višak sam obrisala oprezno da ne bi izgorelo u pečenju.
Ostalo vise nije bio moj posao, paljenje roštilja i pečenje je muški deo .
Tako kako je bila rezana i uspelo je da se fino ispeče , nismo ni primeteli da ima preterano puno kostiju.
Vrlo ukusno, moja preporuka da probate dok još ima lepog vremena za roštilj.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар