04.07.2013.

Teleći kotleti sa kajsijama

Ovo pikantno jelo, u sezoni kajsija,  može da bude  ručak za vikend kao i praznična trpeza.

Spema se   sama oka pola sata .





Trebaće nam nekolio   tankih kotleta  od teleće karmenadle,  kajsije   i malo začina.


Meso izpržimo na ulju (mešano sa maslacem)  sa obe stane i zatim posipamo  sa susamom. Izvadimo  i  deržimo ih tople.
 Na ostatku  ulju  dinstamo sitni mladi luk i dodajemo sitno seckan paradajz. U međuvremenu   spemamao  sos od balzamico aceta, šećera , kurkuma, soli, vode i  rendane čokolade.  Sos  dodamo  u šerpu,  kratko vreme ostavimo  da vri, zatim  vratimo  meso i dodajemo  kajsije ( usitnjene u kockice) i zajedno jos 10 minuta pečemo. Iscedimo jedan limun  na to.

Kod serviranja  dodajemo krišku limuna i   pola kajsije na tanjiru.
Po želji možete i  biberiti ( sveže mlevenim biberom ).




  • 800 g  teleće karmenadle
  •     1     veza  mladog  luka
  • 250 g  kajsija
  •   20 g  butera
  •     1     kafena  kašika  smeđeg šećera
  •     1     supena kašika   susama
  •     1     kockica čokolade
  •     1     kafena  kašika kurkuma
  •     1     paradajz
  •     2     supene kašike balsamico aceto
  •     1     isceđen limun
  •     1     limun  ( na kriške )
  •     1     supena kašika maslinovog ulja
  •            so
  •           sveže mleveni biber







 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp