10. 2. 2011.

Valentin day






Jos nekoliko dana i stize dan ljubavi ........
.....kako se pripremate? Hoćete li neki sitni poklon,  ili neki program, doživljaj, hocete li  u prijatnom ambijentu  vrlo elegantnu i brzu večeru sa svojim partnerom...., može ukusno i lagano, možda riba ;? ..????
















Odlično  slaže se i  dobro ohlađen brut šampanjac, to  je veoma elegantno za praznik, ali prolazi i suvo vino !
Obavezno i sto da bude prazničan, dekoracija da bude u kombinaciji  crveno i  rubin, cveće, sveće, čaše da sijaju kao vaše oči ....... da li treba  jos nešto ??






Kao predjelo možete služiti dimljeni losos sa kaprijem i mirođijom, no možete i da preskočite  predjelo .








....a aperitiv  može da bude  prosto martini


Za  glavno jelo _  orada  sa cvekla pireom , ili  orada i morac sa cveklom



Seckamo morac, luk (ljubičast) i cveklu, zagrejemo  maslinovo ulja  i u njemu popržimo  povrće, dodamo malo oraha, kašiku šećera, ostavimo  da karamelizira, prelivamo sa čašicom tokajskog vina, sačekamo dok provri, i serviramo .
U toku  serviranja dodamo  malo šumskog meda i nekoliko kapi  malinskog sirćeta.














Za dve osobe :

  • 2 manje cvekla, 
  • jedan mali luk  (ljubičast), 
  • jedan morac, 
  • 50 g oraha, 
  • 20 g šumskog meda,
  • 20 gr šećera, 
  • nekoliko kapi malinskog  sirćeta ,
  • malo vina.









Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp