10.01.2015.

Svinski but sa pomorandžom

Za prazničnu tepezu.

Voće  i meso, može da ispadne dobra  kombinacija,  dobićete  vrlo pikantno, sočno i ukusno  pečenje.





Prva etapa  
Pečemo meso u kesi za pečenje.







Pripremimo  kesu : koluti od crnog luka   , sareni biber  ( celi!) i jedan na kockice sečen celer stavimo na dno  ,na to namestimo  meso, dodajemo  listove  lovora,  solimo i zatvorimo kesu.
Pecemo na 180 stepeni oko sat vremena (u zavisnosti od veličine mesa)



 Čim se ispeklo vadimo meso iz kese  premažemo ga  sa senfom (bolje je ako je senf sa semenom ) .



Pomorandže  detaljno  operemo i tanko sečemo na kolutove,  na nekoliko mesta kolutove ubodemo sa karanfilčićima. Sa kolutima pomorandže prekrijemo  meso,  prelijemo sa medom i  dodamo belo vino.   


Seckanu jabuku  i đumbir   stavimo pored   i vratimo u rernu  još  na pola sata.  Zatim   opet  premažemo  sa medom i   ostavimo u toploj isključenoj rerni još 5 minuta .
Sečemo i  služimo  sa  pečenim jabukama  zajedno .




Sastojci :


  • 1-1,5 kg  svinjskog buta u komadu
  • 2  mala  celera
  • Šareni biber u zrnu
  • 2  mala crna luka( ljubičast)
  •  2-3  supene kašike  senfa  sa zrncima
  •   3-4  lovorova lista
  •  8  malih  jabuka
  • Sveži  đumbir
  • 2-3 pomorandže
  •  2 dl suvog belog vina( moze i stono !)
    •  2-3 kašike  meda
    • 4-5 dkg karanfiličića za bodenje pomorandže 






Related Posts with Thumbnails

Stamp